Totalul afișărilor de pagină

marți, 16 noiembrie 2010

Relatia(partea a 2a)

Azi am nervi. Mari. Cum e posibil sa stai langa cineva fara sa il/o cunosti, cum poti sa te lauzi tipelor care cica iti sunt prietene sau masculilor (feroce) care sunt cei mai buni tovarasi ca ai langa tine persoana potrvita, cand tu nici nu stii cine e? Am asistat azi la o scena incredibila: un cuplu se certa in parc. Pana acum nimic deosebit. Subiectul e foarte interesant. Ea incerca sa ii spuna ceva, iar el se juca pe telefon si nu o baga in seama. A durat imaginea asta foarte putin timp, pentru ca tipa a resimtit lipsa de atentie si a izbucnit. Pe undeva o inteleg, era bine sa ii scape si cateva.
Acum sa analizam: pentru el, ea e mai putin importanta decat un joc de pe telefon. Pentru ea, nu e alarmanta atitudinea lui, cat faptul ca ea nu dispune de un receptor care sa ii ofere suficienta atentie.
Asadar, nimeni nu vede problema reala. Daca aveti de gand sa traiti langa o persoana care sa nu va cunoasca si pe care sa nu cunoasteti, foarte bine, multa bafta. Dar va asigur ca veti acumula multe frustrari, celalalt nu va stii cand ai nevoie de sprijinul lui si nici tu nu vei stii ce nevoi are, veti trai pe principiul "ma asteptam sa stii ". Multi oameni sunt inteligenti, putini sunt ghicitori. Asa ca fara comunicare si fara implicare, legatura se va rupe inevitabil. Ai langa tine o persoana care poate nu stie ce nevoi ai, ok, i le comunici. Ii spui nu odata, nu iti poate invata nevoile si cerintele deodata. Daca repeti aceleasi lucruri despre tine si celalalt nu intelege mesajul, atunci ori tu nu esti explicit, ori nu vrea sa asculte sau nu ii esti pe plac prin ce spui. Si atunci vine partea in care e randul lui sa spuna ce are de obiectat. Dar daca se ajunge la situatia in care unuia ii este intr-adevar greu ( ii moare pisica, a avut o zi proasta, s-a certat cu parintii) si celalalt nu face nimic pentru a-i schimba starea nu pentru ca nu ar vrea, ci pentru ca nu stie ce sa faca, atunci e vina amandurora. Si asa apar certurile din vesnicul motiv " nu ai fost acolo, nu faci nimic,etc" sau frustrari pentru ca nu te simti ok in relatie. Gasesti in alte locuri acel sprijin pe care il vroiai de la partener si asa apare fenomenul social numit "adulter". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu