Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 decembrie 2010

Dezamagirea

DEZAMĂGÍ, dezamăgésc, vb. IV. Tranz. A face pe cineva să-și piardă speranțele, iluziile; a deziluziona, a decepționa. – Dez- + amăgi.
Definitia din DEX spune totul, nu-i asa? Groaznic si dezarmant sentiment, mai ales cand vine din partea cuiva pe care iubesti. Unul dintre cele mai pacatoase stari pe care le poti avea este cea de dezamagire. Pe langa tristete, mai intervin  dezarmarea, ideea ca totul merge pe dos si ca nu poti reusi ce ti-ai propus sau ca nu esti suficient de valoros, nu mai intelegi ce trebuie sa faci pentru a te bucura de ce ai cu partenerul. Cauzele sunt multiple, fie din lipsa comunicarii, fie din cauza diferentelor de convingeri se poate ajunge la dezamagiri.
Sa o luam pe rand. Comunicarea , cum am zis si in alte postari, e esentiala intr-o relatie. Nu spui care iti sunt dorintele, cel de langa tine nu iti poate citi gandurile. Asa ca, oameni buni, daca vreti sa eliminati o cauza majora pentru care sunteti dezamagiti, exprimati-va, pentru numele lui Dumnezeu! A, daca nu pricepe ce ii transmiti inseamna ca fie nu va asculta ( cel mai adesea ) , fie nu e de acord cu ce ii cereti. Si aici iarasi intervine comunicarea, si trebuie sa vi se spuna care ar fi problema pentru care aveti pareri diferite. Am ajuns astfel in sfera celeilalte cauze, diferente de convingeri.
Dar si pe langa lucrurile astea, pentru ce sa stai cu cineva cand nu sesizeaza lucruri mai clare decat prostia? Cand esti intr-o stare deplorabila si partenerul e preocupat de cu totul altceva, lucrurile sunt clare. NU II PASA. Asta e adevarul, si cand iubesti iti pasa. Pentru ca iubirea ca manifestare include si o vadita grija pentru persoana care iti aduce fericire, poate doar si prin simplul fapt ca exista. Si daca iti pasa si iti dai seama ca are o problema, daca nu stii ce sa faci, macar incerci. Sau faci ceva, orice, doar sa aflii ce a patit. Sunt lucruri simple , dar pe care multi nu le fac . De ce? Am scris mai sus de ce, cu majuscule.

Un comentariu: