Totalul afișărilor de pagină

duminică, 12 decembrie 2010

Povesti...adevarate

Nu mai deschideti televizorul ca vorba aia, mare e gradina Domnului si multi sar gardul cu poarta deschisa. Da, si ajung pe sticla. Si devin formatori de opinie, lucru fatal pentru romanul credul si plictisit de acasa. Si incep sa vorbeasca despre reactiile chimice ce au loc intre 2 persoane( de preferat o femeie si un barbat) atunci cand se indragostesc unul de celalalt. Si asa se naste iubirea. STOP! mai inainte de toate, daca te indragostesti nu ajungi sa si iubesti. Daca te indragostesti, inseamna ca persoana aia te-a atras.Si atat. Daca o si cunosti, si caracterul, gandirea, etc te atrag , iar intre voi exista o stransa legatura, care depaseste prietenia adevarata, atunci ai obtinut iubirea. Daca te indragostesti, nu vrei sa iubesti, vrei de fapt....sa faci sex. Sunt ori necunoscatori ori poeti cei care spun ca din dragoste la prima vedere se nasc casnicii fericite. Nu, din atractie fizica s-a nascut o legatura intre 2 oameni care si-au urmat acest instinct si au dorit sa se cunoasca. Rezultanta prieteniei lor foarte stranse, bazata pe incredere, respect, ajutor reciproc, etc si atractiei fizice se numeste iubire.
E crunt insa cand, intr-o relatie, deveniti sclavii ei, legatura ajunge sa fie ca un drog, sa va faca rau, dar fara de care nu puteti trai. Asta se intampla cand relatia decurge din inertie, problemele raman fara rezolvare, niciunul sau in cel mai fericit caz numai unul isi pune intrebari si eventual gaseste si raspunsuri: il/o iubesc sau doar ma atrage? ma face fericit/a? de ce nu imi place deloc cum arata? mi-a placut vreodata? de ce suntem impreuna?
Sunt intrebari la care in mod normal iti poti raspunde si care nu isi au rostul. Si totusi, cati dintre noi putem raspunde la aceste intrebari? Sunt momente de cumpana in relatie in care trebuie sa stii sa actionezi pentru a le depasi. Unul dintre lucrurile sanatoase pe care le poti face este sa iti pui aceste intrebari aparent banale si daca raspunsurile nu sunt cele asteptate, e cazul sa te reevaluezi pe tine si pe celalalt. Sa iti dai seama ce anume vrei de la relatie, de la tine , de la el/ea, cum ai vrea sa decurga intalnirile sau daca locuiti impreuna, ce anume sa schimbati in viata traita in 2 in aceeasi casa. De asemenea, o discutie in care sa ii spui ce anume te deranjeaza la persoana lui/ei, ce anume vrei sau de ce tratezi orice se intampla nemultumire e o cale aproape sigura spre iesirea din criza. Spune-i.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu